Glutamāti

  • Post category:Raksti

Glutamīnskābe ir dabā sastopamā aminoskābe. 1866. gadā vācu ķīmiķis Rithauzens bija pirmais, kurš izdalīja glutamīnskābi no kviešu olbaltumvielām. Šī aminoskābe, dabā atrodama gan augu olbaltumvielās, gan dzīvnieku muskuļos. Tā diezgan…

Lasīt tālākGlutamāti

Ciedru riekstu pesto

  • Post category:Receptes

Kas nepieciešams: 180g ciedru riekstu 60g rīvētā parmezan siera100ml kvalitatīvās olīveļļasnedaudz sālsNahrini sidrunipipart Pagatavošana: Ciedru rieksti jānoskaloSasmalcināt/saspaidīt ciedru riekstus un sajaukt ar parmezan sieruPievienot olīveļļu un visu kārtīgi samaisīt Lisa…

Lasīt tālākCiedru riekstu pesto