Kas nepieciešams:
- 125ml skāba krējuma
- 1 maizes šķēle, sagriezta gabaliņos
- 1 liels sīpols
- 1 ēdamkarote pētersīļu pulvera
- 1 tējkarote koriandra pulvera
- 500g maltās gaļas
- Nahrin Jūras sāls ar jodu un garšaugiem
- Nahrin Citronpipari, garšvielu maisījums
- Nahrin ķiploku garšviela
- Extra virgin olīveļļa
- 500g kartupeļu
- 20g sviesta
- 150ml piena
- 50ml saldā krējuma
- muskatrieksts
Pagatavošana:
Dziļā bļodā ielek skābo krējumu un pievieno nelielos gabaliņos sagriezto maizes šķēli. Pievieno smalki sagrieztos sīpolus, pētersīļus un koriandru. Viss rupīgi jāsajauc kopā ar malto gaļu pievieno Nahrin Jūras sāli, Citronpiparu un ķiploku garšvielas un nelielu daudzumu muskatriekstu. No gatavā maisījuma jāizveido nelielas kotletes un ļaujiet dažas minūtes atdzist ievietojot tās ledusskapī.
Kotletes cep uz pannas pie vidējās uguns līdz tās iegūsts zeltainu un kraukšķigu miziņu.
Kartupeļus nomizo, sagriež vismaz četrās daļās un novāra pasālītā ūdenī. Kad gatavs, pievieno izkausēto sviestu, pienu un krējumu. Visu sajauc un sastampā līdz iegūs kartupeļu biezeni. Pasniedz kopā ar kotletēm.
Daudzums: 4 personām.