100% dabīgas ārstnieciskās ēteriskās eļļas un kā tās lietot

KAS IR ĒTERISKĀ EĻĻĀ?

Ēteriskās eļļas, ko dažreiz sauc par esencēm, ir koncentrēti augu aromāti.

Neredzamo aromātu glabāšana un novērtēšana tieši tad, kad vēlamies, gadsimtiem ilgi ir bijusi cilvēces lielākā vēlme. Cik daudz skaistu atmiņu ir satstītas tieši ar aromātiem! Essences satur augu spēku un vitalitāti koncentrētā veidā. Aromāti ir atrodami mazos eļļas pilienos augu audos. Dažos augos eļļas dziedzerus var pamanīt uz to virsmas ar aci, piemēram, mizojot apelsīnu. Ēteriskajām eļļām ir liela nozīme augu attīstībā un dzīvē. Tās uzkrāj enerģiju, pārnēsā informāciju, aizsargā pret slimībām, regulē temperatūru un vēl daudz ko citu. Ja auga ziedā ir īpaši liels daudzums esences, augs piesaista vajadzīgos kukaiņus vai tieši otrādi atbaida sev nevēlamos, bīstamos.

Traukam, kur glabājam ēteriskās eļļas, vienmēr jābūt pienācīgi aizvērtām. Eļļas ir ļoti gaistošas un ātri izgaro. Visas ēteriskās eļļas ir arī ļoti jutīgas pret gaismu, tāpēc tās jātur brūnā, tumšā stikla traukā, kas mazina gaismas ietekmi. Daudzas esences, pat aizvertā traukā savu enerģiju saglabā vienu gadu, pēc tam tās pakāpeniski kļūst vājākas. Toties dažas eļļas, piemēram, jasmīna, pačūlijas, rožu, vīraka, tējaskoka un rožkoka, tāpat kā labs vīns gadu gaitā kļūst nobriedušākas un pilnīgākas. Vairāks ēteriskās eļļas negatīvi reaģē uz ļoti augstu temperatūru un pilnībā zaudē savas īpašības pie temperatūras zem 0 grādiem. Bet visas citrusaugļu ēteriskās eļļas ir īpaši jutīgas pret siltumu, tāpēc tās vienmēr jāuzglabā ledusskapī vai vēsā vietā.

Dažādu augu ēterisko eļļu blīvums ir ļoti atšķirīgs. Tās var būt ļoti šķidras (piemēram, lavanda, citrons vai piparmētra). Vai arī ļoti viskozas (piemēram, vetivera, mimoza). Tāpat dažādu augu esenču krāsas būtiski atškirās viena no otras. Dažas ir absolūti caurspīdīgas un citas, krāsainas (piemēram, lavanda, dzelzs augs), citas ir tumši brūnas (vetivers, pačūlija). Intereants fakts ir tas, ka vācu kumelīšu un dzelzs zāles ēteriskās eļļas ir tumši zilas, bet bergamota eļļa ir gaiši zaļa.

Essences nevar sajaukt ar ūdeni. Bet tās viegli jaucās ar taukskābju eļļām, spirtu, ziepēm un pusdabīgām emulsijām un emulgatoriem, piemēram, pienu, krējumu, medu vai olu dzeltenumu. Tā ēteriskās eļļas mūsu dzīvē tiek izmantotas dažādos veidos.

Ēteriskās eļļas iegūst ne tikai no ziediem, bet arī no augu lapām, mizas, saknēm vai augļiem, būtībā no visām augu daļām.

KĀ IEGŪST ĒTERISKĀS EĻĻAS

Kā izdalīt aromātiskās ēteriskās eļļas pilienus no citām augu daļām? Šie noslēpumi tika atklāts jau varākus tūkstošus gadus pirms mūsu ēras, bet laika gaitā cilvēce tos bija aizmirsusi un tad tkal atklājusi no jauna. Piemēram, arheologi ir atraduši īsto spirta ražotni Mezopotāmijā, kuras vecums ir aptuveni vismas 5000 gadu. Senie ēģiptieši ļoti plaši izmantoja ēteriskās eļļas. Ar to palīdzību tika veiktas mumifikācijas. Tās izmantoja dažādu ievainojumu dziedināšanā un arī tā laika kosmētikā.

Sabrūkot Romas impērijai tika zaudētas daudzas būtiskas zināšana par ēteriskām eļļam. Tai pašā laikā arābu ārsti un alķīmiķi savas zināšanas turēja slepenībā un neatklāja līdz pat 10. gadsimtam.

Kopš tiem laikiem, piesaistot zinātnes sasniegumus un atklājumus būtiski mainījās un uzlabojās eļļu iegūšdanas un destilācijas tehnoloģijas. Šodien mēs daudz vairāk zinām, ka katrai eļļai ir vajadzīgs atšķirīgs un tiešī noteikts spiediens, temperatūra un dažādi laiki. Ja iegūstot ēterisko eļļū auga daļas tiek vairāk uzkarsētas, vai tiek pielietots lielāks spiediens, mēs kvantitatīvi iegūsim vairāk eļļas, bet tās kvalitāte būtiski pasliktināsies. Aromterapijā mēs izmantojam pilnās eļļas, kuras satur visas sastāvdaļas. Ēterisko eļļu satāvs ir neiedomajami bagāts. Piemērām: tīrā lavandas eļļā atrodamas apmēram 160 dažadas sastāvdaļas un ir zināms ka to ir daudz varāk bet tās vēl nav izdalītas un izpētītas.

Lai saglabātu esenču tīrību, destilācijas procesam jānotiek lēni, lai iztvaikotu visas nevēlamās vielas.

Vēl viena ēterisko eļļu pārstrādes metode ir aukstā presēšana, ko galvenokārt izmanto citrusaugu eļļu iegūšanai.

DABĪGĀS ĒTERISKĀS EĻĻAS UN SINTĒTISKĀS EĻĻAS

Ja vēlamies izmantot esences pašu un savu tuvāko veselībai un labsajūtai, nevajadzētu ietaupīt uz kvalitātes rēķina, jo tikai pilnīgi tīra eļļa un kvalitatīva eļļa nodrošinās maksimālo atdevi. Ļoti daudzu ražotāji tīrās un kvalitatīvās esences sajauc ar lētām, daudz zemākās kvalitātes eļļām. Piemēram, citrona esenci jauc ar citronzāles, cipreses ar rozmarīna eļļu. Ļoti svarīga ir arī augu botāniskā un ģeogrāfiskā izcelsme. Ir ļoti liela atšķirība, vai augs, piemēram, lavanda, aug savvaļā vai tiek audzēts plantācijās kur tiek izmantoti pesticīdi un mākslīgais mēslojums.

Daži ražotāji tīrās esences atšķaida ar mandeļu, vīnogu kauliņu vai citu augu eļļām, bet marķējums uz iepakojuma norāda tikai pamata esenci. Bieži vien tīrām eļļām tiek pievienotas arī sintētiskas sastāvdaļas. Pats par sevi saprotams, ka tādas sastāvdaļas būtiski samazina eļļas kvalitāti un iedarbību.

Attiecībā uz šo produktu segmentu jāsaka, ka labam un kvalitātīvam produktam ir sava cena. Un tā ir cena, kuru vērts maksāt.

Sintētiski ražotās eļļās ir tikai smaržvielas, tāpēc par to izmantpšanu aromterapiju šeit vairs nevar runāt. Īstām ēteriskām eļļām ir savas individuālās īpašības. Tām, tāpat kā vīniem, ir labvēlīģi un sliktāki gadi (laika apstākļi, cita vides itekme utt.). Vienu otru gadu tās var iegūt ļoti ierobežotos daudzumus, tikai ti cik to ļāvusi daba! Sintētisko eļļu ražošanā galvenie kritēriji ir stiprs un noturīgs aromāts, daudzums un pēc iespējas mazākas ražošanas izmaksas.

Diemžēl, mūsdienās nespeciālistam ir gandrīz neiespējami atšķirt īsto dabīgo ēterisko eļļu no sintētiskās eļļas. Tirgū nonāk milzīgs daudzums sintētisko, tukšo eļļu kuru cenās pielīdziināts īstām esencēm.

Sintētiskās eļļas nekad nav tīras. Tās satur nezināmus blakusproduktus, kuru ietekme uz organismu nav noteikta un nav paredzama. Tādas eļās nav dzīvas! Bet mēs labi zinam, ka tikai tīrai un koncentrētai esencei ir nepieciešamā enerģija dziedinošai iedarbībai uz mūsu organism un prātu. Jebkura sintētiskā eļļas ir mākslīģi radīts, nedzīvs un miris produkts, kuru no dabīgās dziedināšanas viedokļa ir bezjēdzīģi bet, atsevišķos gadījumos pat kaitīģi, izmantot cilvēka organisma atjaunošanai un stiprināšanai.

ĒTERISKO EĻĻU LIETOŠANA

Aromaterapijas eļļas lampas

To iedarbība ir dažādu element apkopojums kas ietver sevī formas, gaismas, krāsas un aromātus. Aromterapijas lampās ēteriskās eļļas daudzums ir atkarīgs no telpas lieluma un esences aromāta intensitātes. Parasti pievieno 3-5 pilienus. Pareizs aromāts telpā ļoti būtiski ietekmē tajā esošo cilvēku noskaņojumu.

Iesācējiem iesakam pamēģināt atsevišķām konkrētām eļļam lai tās iepazītu tuvāk vai jau gataviem maisījumiem un uzmanīģi novērot to iedarbību uz sevīm un saviem tuvajiem. Vēlāk, jūs pratīsiet izveidot atsevišķus, sev tīkamus maisījumus.

Par atsevišķām aromterapijas eļļām varat lasīt nākamajā nodaļā, kur to īpašības aprakstītas individuāli.

Inhalācija, eļļas iztvaikošana

Inhalācijas ir ieteicamas pie saaukstēšanās, piemēram, klepus un bronhīta ārstēšanai. Ielieciet pievienot apmēram 3-5 pilienus (atkarībā no eļļas stipruma=ēteriskā eļļa) lielā bļodā ar verdošu ūdeni. Timiāna eļļas nelieciet vairāk par 1-2 pilieniem. Novietojiet lielu dvieli virs galvas un bļodas, lai tvaiks netiek garām. Aizveriet acis un cenšaties lēni un dziļi elpot tvaikus apmēram 5 minūtes. Atkarībā no stāvokļa procedūru var atkārtot 2–3 reizes dienā.

Sauna, pirts

Šeit ir svarīģi zināt ka, sintētisko ēterisko eļļu izmantošana pirtīs pie augstām temperatūrām (vairāku, satāvā esošo ķīmisko savienoju dēļ) var būt kaitīga veselībai! Tas var būtiski pasliktināt pašsajūtu, bet lietojot tādas eļļas regulāri var notikt arī kancerogēna iedarbība! Pirtī pievinot apmēram 5 pilienus tīrās ēteriskās eļļas vai to maisījuma siltam ūdenim nelielā māla traukā un novietojiet to virs karstajiem akmeņiem. Nekādā gadījumā nedrīkst liet eļļu tieši uz akmeņiem, jo tādā gadījumā tā nevis izgaros bet degs un radīs pirtī nevēlamos degšanas produktus! Aromterapija pirtī ļoti pozitīvi iedarbojās uz elpceļiem, veicina toksīnu izvadīšanas procesu no organismā un uzlabo organisma aizsargspējas.

Kompreses

Karstām kompresei ir relaksējoša un atbrīvojoša iedarbības. Procedūru laikā atverās poras un ēteriskās eļļas ātrāk un dziļāk iesūcas ādā. Apmēram uz 2 litriem karstā ūdens jāpievieno 4-6 eļļas pilienus. Iemērcēt dvieli, izcelt, izgriezt lieko ūdeni un novietot uz ķermeņa vietām, kurām nepieciešama sildīšana. Komprese jānoņem, tiklīdz tās temperatūra ir nokritusies zem ķermeņa temperatūras. Šī ir arī ļoti efektīva procedūra pirms sejas masāžām, citā, ķermeņa masāžām. Tas ļauj mazināt stresu un spriedzi. Jātcerās, karstas kompreses nedrīkst lietot kaulu lūzumu vietās un pie varikozām vēnām.

Vannas

Vērtīgu ēterisko eļļu pievienošana vannas ūdenim ir viens no efektīvākajiem aromterapijas paņēmieniem, jo tas ļauj visam organisma uzņemt vērtīgās vielas caur ādu. Toties atrasšanās ūdenī labvēlīgi un relaksējoši iedarbojās ne tikai fiziski bet arī garīg, aromātiskās esences ļoti pozitīvi ietekmē cilvēka psihi.

Tā kā ēteriskās eļļas nav sajaucamas ar ūdeni, vairāki ražotāji un tirgotāji piedāvā speciālās vannas eļļasa ar pievienotiem sintētiskiem emulgātoriem kas ļauj eļļām izšķīst ūdeni. Šeit jātcerās, jebkura sintētiska viela samazina eļļu vērtību. Bet tiekot organismā var arī kaitēt veselībai! Tomēr ir arī daži dabīgi emulgatori ko cilvēki bija izmantojuši vēl pirms mūsu ēras, piemēram, medus vai krējums. Pievienojot viņiem tīras ēteriskās eļļas, pēc tam tās lieliski sajaucas ar ūdeni.

Eļļas ķermenim un sejas procedūrām, masāžas eļļas

Masāžām, ēteriskās eļļas neizmanto tīrā veidā un parasti piejauc klāt bāzes eļļām ar kurām tās parasti ļoti laba sajaucās. Te ir svarīgi zināt ka bāzes eļļas nedrīkst būt rafinētas un iegūtas ar auksto presēšanu, kā arī nedrīks izmantot minerālēļļas! Tikai īstās augu eļļas ar nepiesātinātām taukskābēm ļaus izmantot visas ēterisko eļļu vērtīgās sastāvdaļas kas pozitīvi ietekmē ādas funkcijas: elpošanu, gaismas absorbciju un termoregulāciju. Padara ādu maigu un elastīgu. Jāuzmanās – mūsdienās ļoti bieži par bāzes eļļām tiek izvēlētas minerālēlļas kas ražotas uz parafīna bāzes (arī daudzas bērnu eļļas). Tādas eļļas ir mirušas, tās aizsērē poras, aizkavē un traucē vielmaiņas procesiem ādā, būtiski samazina ēterisko eļļu iedarbību. Nonākot caur ādu organismā tās nepārstrādājās un nogulsnējās taukaudos!

Kā bāzes eļļas iesakam izvēlēties saldo mandeļu eļļu, lazdu riekstu eļļu, jojobas eļļu, kviešu asnu eļļu, kokosriekstu eļļu, asinszāļu eļļu un olīveļļu.

ĒTERISKO EĻĻU VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS

Gadsimtu gaitā cilvēks ir centies atklāt aromātu noslēpumus, izdalīt tos no smaržīgiem augiem un izmantot savā labā. Daudzus aromātus, kuri kļuvušdi par ikdienišķiem mēs pazīstam jau kopš bērnības. Piemēram, ķiploku daiviņa, piparmētru vai liepu ziedi, citrona miza, svaigu rožu buķete – aromāti ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa.

Bet … nogrieztās rozes ātri nokalst un zaudē savas īpašības, jasmīna ziedi izžūst un ziemas laikā zem sniega vairs nevar atrast piparmētru lapas … Lauka gaitā cilvēki iemācījās vākt augu aromātus, lai ilgāku laiku saglabāt to brīnišķīgās īpašības.

Ēterisko eļļu veidā aromāti ieguva augstu koncentrāciju un kļuvuši ērtāki lietošanā un transportēšanā. Piemēram, Eiropā dzīvojošie cilvēki var izbaidīt tējas koka vai eikalipta eļļu šarmu. Aromāti, kas materializēti kā šķidrumi, tiek saukti par ēteriskām (vai aromātiskām) eļļām. No zinātniskā viedokļa aromātiskās eļļas ir daudzkomponentu organiski terpēnu savienojumi, spirti un aldehīdi, ketoni un citi ogļhidrāti, ko izstrādājuši augi, kas satur ēteriskās eļļas.

Mūsdienās ir zināmas apmēram 200 dažādas ēteriskās eļļas ar ārstnieciskām īpašībām un bez blakusparādībām. Ēterisko eļļu ķīmiskais sastāvs ir ļoti sarežģīts. Tajos var būt no 120 līdz 500 dažādu organisko vielu un to savienojumu. Tāpēc praktiski nav iespējams ēteriskās eļļas mākslīgi radīt (nokopēt) un tādām eļļām nebūs ārstniecisko īpašību!

ĒTERISKĀS EĻĻAS:

  • dzidri, krāsaini vai viegli iekrāsoti šķidrumi ar raksturīgu aromātu un garšu
  • nav taukains, iztvaiko pie istabas temperatūras, neatstāj taukainus traipus uz papīra
  • ir vieglākas par ūdenī, nešķīst ūdenī. Lietojot ēteriskās eļļas ar ūdeni, nepieciešams emulgators (dabīgie emulgātori – piens, krējums, medus, jūras sāls).
  • Oksidējas gaismas un skābekļa ietekmē, tāpēc jāievēro īpašie uzglabāšanas noteikumi
  • ir ļoti plašs bioloģiskās aktivitātes diapazons.

ĒTERISKO EĻĻU FUNKCIONĀLĀS ĪPAŠĪBAS

Visas ēteriskās eļļas ir daudzfunkcionālas, tās satur ļoti dažādas vielas, bet tām tomēr ir arī daudz kopīgu īpašību:

  • visām ēteriskajām eļļām ir baktericīda, pretiekaisuma un antiseptiska iedarbības
  • visām ēteriskajām eļļām ir pozitīva ietekme uz nervu sistēmu
  • visām ēteriskajām eļļām ir labvēlīga ietekme uz emocionālo stāvokli un garīgo veselību
  • visām ēteriskajām eļļām piemīt pozitīva dermatoloģiska un kosmētiska iedarbība, atjaunojot un uzturot ādas un matu veselību un skaistumu
  • visas ēteriskās eļļas atjauno organisma pašregulācijas mehānismus
  • visām ēteriskajām eļļām piemīt bioenerģētiskā iedarbība
  • 70% ēterisko eļļu spēj novērst apdegumu un pēctraumatisko ādas defektus sekas
  • 65% ēterisko eļļu ir pretsāpju iedarbība
  • 60% ēterisko eļļu ir erotiski stimulējošā iedarbība
  • 60% ēterisko eļļu labvēlīgi ietekmē elpceļus un to stāvokli
  • 50% ēterisko eļļu normalizē asinsrites funkcijas un to stāvokli
  • 40% ēterisko eļļu ir dziedinoša iedarbība uz gremošanas sistēmu
  • 40% ēterisko eļļu atjauno organisma sekrēcijas sistēmu, pozitīvi ietekmē audu veselību
  • 30% ēterisko eļļu veicina organisma pašattīrīšanās procesus, neitralizē toksīnus
  • 30% ēterisko eļļu pozitīvi ietekmē un stiprina organisma imūnsistēmu
  • 30% ēterisko eļļu līdzsvaro endokrīno dziedzeru darbu, normalizējot organisma hormonālo fonu
  • 25% ēterisko eļļu pozitīvi ietekmē muskuļu un skeleta sistēmu
  • 20% ēterisko eļļu ir ļoti efektīvas cīņa pret parazītiem

NAHRIN 100% TĪRAS UN DABĪGASS ĒTERISKĀS EĻĻAS

Olio Plus 33+7 ārstniecisko augu ēterisko eļļu maisījums – universāla eļļa sāpju mazināšanai un labsajūtas uzlabošanai

Apvienotas 33 augstākās attīrīšanas pakāpes ēteriskās eļļas un 7 ārtsniecisko augu ekstrakti. Iegūta no viskvalitatīvākajiem augiem kuri nāk no to labākajām audzēšanas vietām pasaulē. Tas ir īpaši svarīgi, jo garšaugu aromātu efektivitāte būtiski atšķirās atkarībā no to izcelsmes. Ekskluzīvais (Nahrin AG patentētais) sastāvs efektīvi palīdz pie dažādiem simptomiem un sniedz pārsteidzošus rezultātus!

Olio Plus 33+7 ārstniecīsko augu ēterisko eļļu maisījums:

Olio Plus 33+7 ēterisko eļļu maisījums inhalācijām, tvaika pirtīm, pirtīm
  • dziediņoša iedarbība uz orgasnismu
  • efektīva lietošanai pirtī
  • ātra un efektīva iedarbība
  • palīdz uzturēt labu fizisko formu
  • efektīvs pretsāpju līdzeklis
  • palīdz pret galvassāpēm
  • mazina muskuļu un reimatiskas sāpes
  • stimulē asinsriti
  • palīdz atbrīvoties no mazām kārpām
  • atvieglo elpošanu
  • atsvaidzina vannas ūdeni
  • Olio Plus 33+7 pastiprina visu Jüstrich kosmētisko līdzekļu terapeitisko iedarbību

Olio Plus 33+7 ēteriskā eļļa universālai lietošanai. Unikālais sastāvs mazina visu veidu sāpes, rada labsajūtu, stabilizē organisma fizioloģisko un emocionālo stāvokli.

Produkts ir īpaši koncentrēts, tas ir jālieto ļoti mazās devās.

LIETOŠANA

Vannā: ūdenim (35-39ºC) pievieno 6-8 pilienus ēļļas, vannu lieto apt 15 minūtes. Šādai vannai ir kopēja organisma uzmundrinoša un stimulējoša iedarbība. Pievienojot tādu pašu eļļas daudzumu vēsākam ūdenim (28-35 ºC), efekts ir relaksējošs un nomierinošs. Pirms pievienošanas ūdenim eļļa jāsajauc ar dabīgo emilgātoru, iesakam izmantot medu.

Uzklājot uz ādas: daži eļļas pilieni aktivizēs asinsriti. Palīdz pie stiprām kakla sāpēm un vispārējām locītavu sāpēm. Iemasējot noteiktā vietā, eļļa rada patīkamu sajūtu. Turklāt eļļa efektīvi maziņa sāpes un niezi kukaiņu kodumu vietās.

Masāža: 3-5 eļļas pilienus pievieno bāzes eļļai. Efektīvi iedarbojās pēc fiziskām slodzēm, mazina sāpes muskuļos un locītavās.

Gaisa atsvaidzināšana: 3–5 pilieni eļļas pievieno ūdenim gaisa mitrinātājā vai iztvaikotājā kas atrodās uz radiatora. Efektīvi neitralizē tabakas dūmu smaku, atbaida kukaiņus un nomierina. Gripas un vīrusu slimību sezonā dezinficē gaisu telpās mazinot saslimšanas risku.

Inhalācijas: karstam ūdenim pievieno 3-5 eļļas pilienus. Vienu pilienu var ierīvēt uz ādas zem deguna. Efektīvi atvieglo elpošanu, palīdz pie saaukstēšanās, nomierina.

Aromterapija: nelielam ūdens daudzumam pievieno 3–5 eļļas pilienus. Lieto eļļas lampās vai iztvaikošanas trauku var novietoto uz silta radiātora.

Aktīvās vielas: Limonene*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Abies Sibirica Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Cymbopogon Winterianus Herb Oil, Eucalyptus Globuklus Leaf Herb Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil, Illicum Verum (Anise) Fruit Oil, Juniperus Communis Wood Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemery) Leaf Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Oil, Abies Alba Cone Oil, Anethum Graveolens (Dill) Herb Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Oil, Eugenia Carophyllus (Cove) Flower Oil, Gaultheria Procumbens Laef Oil, Lavandula Latifolia Herb Oil, Litsea Cubeba Fruit Extract, Origanum Majorana Herb Oil, Pinus Pumila Twig Leaf Oil, Piper Nigrum (Pepper) Fruit Oil, Salvia Hispanica Herb Oil, Angelica Archagelica Oil, Aniba Rosaeodora Wood Oil, Arnica Montana Flower Extract, Camphor, Carum Carvi (Caraway) Fruit Oil, Carum Petroselinum Seed Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Oil, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Eucalyptus Citriodora Oil, Eugenol, Juniperus Communis Fruit Oil, Lavandula Hybrida Herb Oil, Linalool*, Mentha Viridis Leaf Oil, Muristica Fragrans (Nutmeg) Kemel Oil, Ocinum Basilicum (Basil) Oil, Thuja Occidentalis Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Cinnamal*, Citronellol*, Geraniol*, Cinnamal*, Citronellol*, Geraniol*, Citral.

Olio Plus 33+7 ēteriskā eļļa internetveikalā

Alpu eļļas izsmidzinātājs (sprejs) elpošanas atvieglošanai, pret saugstēšanos

Alpu eļļas izsmidzinātājs elpceļu iekaisuma gadījumos

Alpu eļļas izsmidzinātājs elpceļu iekaisuma gadījumos

Satur vērtīgu dabīgo ēterisko eļļu maisījumu, kam ir dezinficējošā iedarbība.

  • Efektīvs līdzeklis saaukstēšanās un gripas profilaksei ar patīkamu aromātu
  • Samazina vīrusu un infekciju izplatīšanos
  • Atsvaidzina gaisu, neitralizē tabakas dūmu un citas nepatīkamas smakas
  • Iteicams lietošanai mājās, birojā, citās telpās kā arī uzsmidzinot uz apģērba (neatstāj traipus) ap apkakli pirms došanos sabiedriskajās vietās gripas un citu vīrusu slimību sezonā, lai mazinātu inficēšanos risku
  • Piparmētras, rozmarīna un eikalipta ēteriskās eļļas palīdz uzlabot koncentrēšanās spējas, uzmundrina, mazina garīgo nogurumu
  • Alpu eļļas izsmidzinātājs mazina alerģiju ietekmi un atvieglo iesnas.

Alpu eļļas izsmidzinātājs ietecams lai mazinātu saaukstēšanās un gripas risku, vīrusi izplatīšanos.  Saslimšanas gadījumā efektīvi atvieglo elpošanu. Papildus efektam var lietot timiāna krēmu un egļu dzinumu sīrupu, kas mīkstina krēpas, atbrīvo elpceļus, nomierina un mazina sāpes. Dabīgā alternatīva ķīmiskiem līdzekļiem!

Sastāvs: kalnu priežu eļļa, eikalipta eļļa, rozmarīna eļļa, savvaļas piparmētru eļļa, kampars, spirālveida priežu eļļa, mentols, āboliņa eļļa.

Alpu eļļas izsmidzinātājs internetveikalā

100% tīras un dabīgas ēteriskās eļļas

Tējas koka ēteriskā eļļa problemātiskai ādai

Tējas koka ēteriskā eļļa ar manuku

Tējas koka ārstnieciskās īpašības ir zināmas tūkstošiem gadu, un tā pielietojums ir ļoti plašs. Tējas kokam ir spēcīgas antiseptiskas, baktericīdas, pretsēnīšu, pretvīrusu un pretiekaisuma iedarbībās. Tas veicina brūču sadzīšanu. Tam ir efektīvas nomierinošas un imūnsistēmu stimulējošas īpašības. Tējas koks ir neaizstājams apdegumu, grieztu, plēstu un inficētu brūču, pūtīšu un gingivīta ārstēšanā.

Tējas koka eļļa internetveikalā

Ražotājs: Jüstrich Cosmetics, Šveice

Oficiālais izplatītājs Latvijā un Lietuvā: Green Link SIA

ĒTERISKO EĻĻU LIETOŠANA VAIRĀKU PROBLĒMU NOVĒRŠANAI