Ciedru riekstu pesto

Kas nepieciešams:

Ciedru riekstu pesto recepte nahrin
  • 180g ciedru riekstu
  • 60g rīvētā parmezan siera
  • 100ml kvalitatīvās olīveļļas
  • nedaudz sāls
  • Nahrini sidrunipipart

Pagatavošana:

  1. Ciedru rieksti jānoskalo
  2. Sasmalcināt/saspaidīt ciedru riekstus un sajaukt ar parmezan sieru
  3. Pievienot olīveļļu un visu kārtīgi samaisīt
  4. Lisa veidi soola ja Nahrini sidrunipipart ja lase seista

Iteikums pesto glabāšanai:

Ja vēlaties, varat pagatavot lielāku pesto daudzumu un salikt to nelielās stikla burciņās. Burciņā pārlejiet pesto ar olīveļļu līdzās ar malām un uzmanīgi aizveriet vāku. Tādā veidā pesto var uzglabāt tumšā un vēsā vieta dažas nedēļas. Pēc atvēršanas ieteicams izlietot vienas dienas laikā.