7 padomī kā labāk parūpēties par aknu veselību

Katra šūna mūsu organismā ir kā rūpnīca, kas nepārtraukti kautko pārveido, ražo, noņem un izvada. Vajadzīgās vielas tiek izmantots un uzkrātas, kaitīgās tiek iznīcinātas un izvadītas.

Kad kaut kas šajā sistēmā vairs nedarbojas tā, kā vajadzētu – problēma kuņģa-zarnu traktā, pārslogotās aknās vai novājinātās nierēs -, organisma sāks pakāpeniski absorbēt neizvadītās kaitīgās vielas un ar laiku var attīstīties dažādas slimības.

Par dažādām esošām iekšējām problēmām organisms var diezgan skaidri signalizēt. Tas izpažās kā nogurums, liekais vai arī nepietiekamais svars. Tā var būt slikta elpa, dažādas ādas problēmas, pirmsmentruālie sindromi, gremošanas traucējumi, sāpes locītavās, nespēja pietiekoši kloncentrēties un atmiņas problēmas.

Ja analizējot savu dzīves veidu un paradumus, pamanāt, ka tie gadiem ilgi nav bijis draudzīgi veselībai (pārmērīga alkohola lietošana, smēķēšana, dažādu medikamentu lietošana, kontracepcijas līdzekļi, mazkustīgs dzīvesveids, pastāvīgs stress, nepietokošs laiks kvalitatīvai atpūtai, slikti ēšanas paradumi, pastāvīga dažādu toksisko vielu iedarbība, dzīve piesārņotā vietā vide utt.), kas būtiski ietekmē veselības stvokli un pašsajūtu, tad ir skadrs ka pienācis laiks pārmaiņām.

7 padomī kā labāk parūpēties par aknu veselību

– Pirmkārt, samaziniet uzņemto toksisko vielu daudzumu, vai atsakaties no tām vispār (piemēram, jūs varat pilnībā atteikties no alkohola).

– Samaziniet arī kafijas, rafinēta cukura, balto miltu, ceptu ēdienu, piesātinātu tauku, nebioloģiskas pārtikas (kas satur pesticīdu atliekas, mākslīgos mēslošanas līdzekļus, antibiotiku atliekas no dzīvnieku barības utt.) uzņemšanas daudzumu. Šīs ir pirmais solis pretīm organisma attīrīšanāi. Izdarot to, jūs jau jutīsiet veselības un pašsajūtas uzlabošanos.

– Lietojiet ikdienas uzturā vairāk dārzeņu un augļus, īpaši tos, kas bagāti ar antioksidantiem (piemēram, burkāni, tomāti, dažadas ogas, bietes, vīnogas), kā arī kāpostus, sīpolus un ķiplokus.

– Gaļas ēdienu vietā dodiet priekšroku zivīm, auksti spiestām augu eļļām, dažādām sēklām dzīvnieku tauku vietā. Dzeriet tīru ūdeni.

– Artišoks un kurkuma atbalsta aknu darbību.

– Pieneņu lapas, sinepju lapas, brokoļi un kāposti arī veicina aknu darbību.

Iepazīstiet produktus kas veicina organisma attīrīšanu internetveikalā: Artišoka dzēriens, Artišoka kapsulas, Affilain dzēriens, Vivi Aloe dzēriens, Piena sūkalu dzēriens ar persiku, Piena sūkalu dzēriens ar ābolu, Kurkuma kapsulas ar efektīvo kurkumīnu