Ābolu-piena sūkalu dzēriens, pulveris. 600g

Organisma attīrīšanai. Uzlabo zarnu mikrafloru, nieru darbību, normalizē aknu funkcijas, izvada no organisma lieko šķidrumu un toksīnus. Uzlabo vielmaiņu, palīdz novērst asinsvadu apkaļķošanos.

Ābolu garša pārspēj piena sūkalu garšu, padara dzērienu garšīgu un viegli dzeramu.

25.82

Noliktavā

Apraksts

Ābolu – piena sūkalu dzēriens.                              

Sastāvs: Piena sūkalu pulveris 78%, inulīns 10%, ābolu pulveirs 6% (ābolu pulveris, maltodekstrīns, kukurūzas ciete), sūkalu proteīns, skābinātājs citronskābe, aromatizētājs, saldinātājs sukraloze.

Enerģētskā vērtība (100ml): enerģija 131 kJ (31 kcal), tauki 0.1g, no kuriem piesātinātās taukskābes <0.10g, ogļhidrāti 6.3g, no kuriem cukuri 5.9g, no kuriem laktoze 5.7g, proteīni 1.2g, sāls 0.2g.

Pagatavošana: 5-7 ēdamkarotes (100g) izšķīdināt 1 litrā ūdens, labi samaisīt (labāk ar mikseri vai šeikerī). Gatavu dzērienu atdzesēt. Pirms lietošanas samaisīt/sakratīt. Organisma attīrīšanai lietot 1-2 litri dienā.

 

Produkta iedarbība:

  • uzlabo zarnu mikrafloru, organisma attīrīšanai
  • uzlabo nieru darbību, normalizē aknu funkcijas
  • izvada no organisma lieko šķidrumu
  • uzlabo vielmaiņu, palīdz novērst asinsvadu kalcifikāciju
  • ābolu garša pārspēj piena sūkalu garšu un padara dērienu garšīgu un viegli dzeramu

Galvenās īpašības:

  • stimulē zarnu darbību, kas īpaši svarīgi, ja ievēro diētu
  • piemērots svara samazināšanas diētai
  • attīra ādu, izvada toksīnus
  • mazina iekaisuma procesus ādā, kuņģa-zarnu traktā, gļotādā
  • nomierinoša iedarbība uz nervu sistēmu
  • ļoti noderīgs grūtniecēm

 Kas ir piena sūkalas:

Tā ir piena sastāvdaļa, kas paliek pāri pēc siera ražošanas, un tā ir atbrīvota no siera un taukainām piena daļām. Tas ir attaukots, dzeltenīgi zaļš šķidrums, kam piena cukura (laktozes) dēļ ir nedaudz salda garša. Svaiga piena sūkalas, kas nav atdzesētas, saglabājas svaigas tikai dažas stundas. Sūkalu garša lielākam vairumam cilvēku nav patīkama. Nahrin Ābolu sūkalu dzēriens pulvera formā var uzglabāts ilgstoši (uzglabāt sausā vietā), un tam ir patīkami garšīga garša.

Piena sūkalu  lietošanas ieguvumi (organisma attīrīšanai un svara samazināšanas diētai):

Piena sūkalas uzlabo nieru darbību un izvada no organisma lieko ūdeni. Tas palīdz pie reimatisma, augsta asinsspiediena, uzlabo sinsriti un novērš osteoporozes attīstību.

Piena sūkalas stimulē zarnu darbību (hroniski aizcietējumi), uzlabo gremošanu, normalizē zarnu mikrofloru, tas izvada toksīnus (ādas problēmas). Tā normalizē aknu funkcijas, samazina iekaisuma procesus (ādas, gļotādas, kuņģa, zarnu) un nomierinoša iedarbība uz nervu sistēmu.

Kas ir inulīns:

Inulīns ir augu šķiedra, kas ir dažāda veida dārzeņos. Īpaši daudz tas ir lielā daļā cigoriņos, zemās raudupes, topinamburā un artišoka viducī. Tikai pāris gadus inulīns tiek ražots lielos mērogos. Nīderlande un Beļģija ir īpaši specializējušās tā pārstrādē, un iegūst inulūnu no cigoriņiem sākot no septembra vidus līdz janvārim. Tas tiek darīts ar karstā ūdens ekstrakciju (izdala no augiem ar karstu ūdeni) (mazi, sasmalcināti gabali). Inulīns ir ļoti vecs uztura elements. Jau paaudzēm Austrālijas aborigēni ir ēduši vietējās yam daisy saknes. Šīs saknes nesatur cieti, bet satur apm. 85% inulīna sausajā vielā.

Inulīnam piemīt ļoti laba uzturvērtība, piemēram:

  • bagātina pārtiku ar šķiedrvielām (regulē kustību zarnu traktā, uzlabo barības sagremojamību, rada sāta sajūtu un uzlabo vielmaiņu, samazina triglicerīna līmeni)
  • regulē normālu tauku un olbaltumu vielmaiņu organismā, novērš enerģijas trūkumu
  • dabīgs saldinātājs (stabilizē glikozes līmeni)
  • normalizē zarnu trakta mikrofloru, uzlabo gremošanu, palīdz organismam asimilēt tam nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, uzlabo asinsrites sistēmu un paaugstina imunitāti

Turklāt vēl arī daži funkcionāli-sensorie efekti:

  • palīdz pārstrādāt organismā pārtiku
  • dzērienam dod patīkamu garšu un konsitenci, nav ūdeņains
  • Inulīns palielina pārtikas produktu viskozitāti
  • neitrāla krāsa, smarža, garša
  • pastiprina dzērienā esošos augļu aromātus

Pozitīvi momenti pie pagatavošanas:

  • ļoti labi šķīst aukstā ūdenī
  • nekristalizējas (piena sūkalu pulveris kļūst nedaudz mazāk higroskopisks)

 

Ar normālu / veselīgu uzturu cilvēki mūsdienās apēd apm. 20 g šķiedru dienā. Nepieciešamais daudzums būtu apmēram 30 g dienā. Inulīna pievienošana mūsu piena sūkalu dzērienos palīdz daudz vieglāk šo nepieciešamo daudzumu uzņemt. Inulīns ir īpaši piemērots cilvēkiem ar grūtībām pārstrādāt glikozi (t.i., vecāka gadagājuma cilvēkiem un diabēta slimniekiem), jo metabolisms praktiski nav atkarīgs no insulīna.

Citronskābe – ātri izvada sārņus ar šķidrumu no organisma un samazina tūsku. Uztur organismā skābju-sārmu līdzsvaru. Stimulē aizkuņģa dziedzera un kuņģa sekrēciju, uzlabo gremošanu. Stiprina zarnu trakta kustīgumu, kas uzlabo pārtikas plūsmu tajā, samazina holesterīna, glikozes, resnās zarnas pūšanas procesu toksisko produktu uzsūkšanos. Samazina kancerogēno vielu sintēzi, kas izraisa vēzi.

 

Ražotājs: NAHRIN AG, Šveice.

Izplatītājs Latvijā: Green Link SIA, Stabu iela 30, Rīga LV-1011