Kartupeļu omlete ar sīpolloku mērci

kartuliomlett murulaugukastmega Kas nepieciešams:

Kā pagatavot:

Novāra nemizotos kartupeļus. Nedaudz atdzesē un nomizo kamēr kartupeļi vēl silti. Nomizotos kartupeļus satampā. Viegli pārklāj ar miltiem un samaisa. Atsevišķā traukā sajauc pienu, krējumu, olas un olu baltumus. Visu pievoeno kartupeļiem un rūpīgi samaisa pievienojot Nahrin Jūras sāli un Citronpiparu garšvielu maisījumu. Gatavam kartupeļu/olu maisījumam jābūt nedaudz šķidram.

Uz uzkarsētās pannas uzliek nedaudz sviesta, pievieno 1 ēdamkaroti miltu un visu rūpīgi samaisa. Uzlej kartupeļu/olu maisījumu (apt 5-7mm bizu kārtu). Jācep uz vidējās uguns līdz malas paliek nedaudz brūnas un parādās burbuļi. Apgriež otrādi un cep vēl aptuveni 1 minūti. Pēc tam omlete jāpārliek uz cepešpannas, iepriekš pārklājot to ar cepampapīru un ievieto cepeškrāsnī (100 grādu temperatūrā) sildīties. Gatavo nākamo omletes kārtu un arī ievieto cepeškrāsnī sildīties līdz visas omletes ir gatavas Svarīgi lietot cepampapīru starp omletes kārtām lai tās nesalīp kopā!

Iepriekš smalki sagrieztos sīpollokus sajauc ar jogurtu, kajennas pipariem, pievieno Nahrin jūras sāli. Ar gatvo mērci jāpārklāj katra omlete un jāsarulle trubiņā pasnigšanai.  Palikušo mērci var izmantot klāt pie katras omletes.

Paredzēts: 4 cilvēkiem. 2 cilvēkiem samaziniet sastāvdaļas uz pusi un lietojiet divas veselas olas.