Ehinācija – dabiskais imūnsistēmas stiprinātājs.

Ehinācija ir viens no populārākajiem un zināmākajiem ārstniecības augiem, kas pazīstams ar savu spēju stiprināt imunitāti. Jau gadsimtiem ilgi Amerikas pamatiedzīvotāji izmantoja ehināciju, lai mazinātu klepu un elpceļu traucējumus. Šodien mēs zinām, ka ehinācija ir efektīvs un dabisks veids, kā stiprināt imūnsistēmu un veicināt organisma spēju cīnīties pret infekcijām.

Ehinācijas izcelsme un īpašības.

Ehinācija purpurea, pazīstama arī kā purpura saulespuķe vai sarkanais ezis, pieder kurvjziežu dzimtai, kurā ietilpst arī tādi pazīstami augi kā arnika, kumelīte un piene. Šis ārstniecības augs ir dzimis Ziemeļamerikas mežos un prērijās, bet mūsdienās tiek augstu novērtēts un plaši audzēts visā pasaulē. Ehinācija zied no jūlija līdz septembrim, un to bieži izmanto imunitātes stiprināšanai.

Kā Ehinācija stiprina imūnsistēmu?

Ehinācija satur vairākus vērtīgus augu savienojumus, tostarp alkamīdus, kafijskābes atvasinājumus un polisaharīdus, kas kopā veicina imūnsistēmas stiprināšanu. Pētījumi liecina, ka ehinācija stimulē imūnsistēmu, palielinot T-šūnu ražošanu, kas ir būtiski ķermeņa aizsardzībai pret infekcijām. Turklāt, ehinācija palīdz samazināt iekaisumu, kas ir svarīgi organisma veselības saglabāšanai.

Ehinācijas tradicionālie lietošanas veidi.

Ehinācija tradicionāli tiek izmantota dažādu veselības problēmu risināšanai:

  • Saaukstēšanās profilakse: palīdz novērst saaukstēšanās simptomus un stiprina imunitāti.
  • Sinusīta infekciju mazināšana: samazina deguna blakusdobumu infekciju smagumu.
  • Augšējo elpceļu infekciju simptomu samazināšana: palīdz atvieglot elpceļu slimību simptomus.
  • Ārēja lietošana: veicina brūču dzīšanu un ādas bojājumu atveseļošanos.

Kura Ehinācijas forma ir vislabākā imunitātes stiprināšanai?

Ir pieejamas dažādas ehinācijas uztura bagātinātāju formas, piemēram, šķidrie ekstrakti, kapsulas un košļājamās tabletes. Visefektīvākā forma ir šķidrā veidā – šķidrais ekstrakts, jo tas ātrāk un efektīvāk uzsūcas organismā, tādējādi nodrošinot maksimālu labumu imūnsistēmai.

Echinacina Šķidrais ekstrakts no Nahrin.

Echinacina šķidrais ekstrakts no Nahrin ir augstas kvalitātes uztura bagātinātājs, kas satur bioloģiski tīru ehinācijas sulu, kā arī plūškoka un kazeņu augļu sulas. Šis produkts ir bagātināts ar C vitamīnu un cinku, kas veicina normālu imūnsistēmas darbību un aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa. Echinacina šķidrais ekstrakts tiek ražots Šveicē, nodrošinot augstu kvalitāti un dabiskumu.

Ieteicamā deva un lietošanas laiks.

Echinacina šķidrais produkts ir jālieto pieaugušiem pa 10 ml (3 tējkarotes) dienā, lai efektīvi stiprinātu imunitāti. Vislabāk to lietot pie pirmajiem saaukstēšanās vai gripas simptomiem, un tas var tikt lietots līdz pat 8 nedēļām pēc kārtas.

Blakusparādības un drošība.

Ehinācijas lietošana ir droša lielākajai daļai cilvēku. Retos gadījumos var rasties vieglas kuņģa-zarnu trakta problēmas, piemēram, slikta dūša vai caureja. Ja novērojat nopietnas blakusparādības, pārtrauciet lietošanu un pirms lietošanas konsultējieties ar ārstu.

Ehinācija ir drošs un efektīvs veids, kā stiprināt imunitāti dabīgā ceļā. Ja meklējat dabisku veidu, kā uzlabot savu imūnsistēmu, Echinacina šķidrais ekstrakts no Nahrin ir lieliska izvēle.