Artišoka ekstrakta dzēriens uzlabo gremošanu, pateicoties artišoku rūgtvielām.

Artišoka ekstrakta dzēriens gremošanas uzlabošanai vai kā aperitīvs pirms ēšanas, nesatur alkoholu. Artišoka ekstrakta dzēriens ir balstīts uz smalki izstrādātu recepti un tiek pagatavots, izmantojot maigu spiešanas procesu nepievienojot alkoholu. Lai produkts būtu maksimāli iedarbīgs un pilnībā varētu veikt savas funkcijas – gremošanas uzlabošana, normāla aknu darbība, toksīnu izvadīšana no aknām un žultsceļiem, organisma attīrīšana un detokss, tiek izmantota īpaši piemeklēta augu ekstraktu kombinācija, kas padara Artišoka ekstrakta dzērienu īpaši efektīvu.

Gremošanas uzlabošana, pateicoties artišoku rūgtvielām.

Jau senajā Ēģiptē sen pazīstamais lielgalvu artišoks pirmo reizi parādījās Itālijā tikai 15. gadsimtā. Nākamajā gadsimtā tas izplatījās arī Francijā, Beļģijā un Anglijā. Galvenie artišoka audzēšanas reģioni ir Izraēla, Ēģipte, Maroka, Itālija, Turcija, kā arī Francija un ASV.

Gardēži ļoti novērtē šo vērtīgo dārzeni, no kura ēdamā daļa ir tikai 20%. Turklāt artišoks, pateicoties tā rūgtajai garšai, tiek izmantots arī apetīti veicinošu dzērienu (aperitīvu) ražošanā. Nahrin produktos izmantotie artišoka ekstrakti, ir no artišokiem, kas audzēti un ražoti Francijas rietumos. Piegādātājam ir daudzu gadu pieredze ekstraktu ražošanā, un viņam ir vairāki sertifikāti (GMP, ISO 22000, HACCP, ECOCERT). Artišoki ir mūsu piegādātāja darbības pamatā: tie tiek audzēti ar vislielāko rūpību laukos ap uzņēmuma galveno mītni un pārstrādāti ekstraktos tajā pašā dienā, kad tie tiek novākti. Tas garantē izcilu izejvielu, ko Nahrin pārstrādā izcilā produktā: mūsu unikālajā Artišoka ekstrakta dzērienā – gremošanas uzlabošanai un aknu veselībai.

Rūgtums mutē ir veselība kuņģim.

… teic sens sakāmvārds, jo jau mūsu senči zināja, ka augu rūgtajām vielām ir nozīmīga loma uzturā. Garšaugi ar rūgtvielām pieder pie vecākajiem ārstniecības līdzekļiem kuņga, aknu un žultsceļu veselībai.

Jau Hipokrāts senajā Grieķijā ieteica rūgtus garšaugus ilgam mūžam. Ķīniešu medicīnā rūgtvielas tiek izmantotas kuņģa-zarnu trakta, ādas problēmu, sirds un asinsvadu slimību un imūnsistēmas stiprināšanai. Diemžēl rūgtvielas un to pozitīvās ietekmes laika gaitā tika aizmirstas. Pēdējos gados sabiedrība no jauna ir atklājusi rūgtās garšas priekšrocības un rūgtvielas piedzīvo atdzimšanu!

Kāpēc mum bieži nepatīk rūgta garša?

Rūgta garša lielākajai daļai cilvēku šķiet nepatīkama, un tam ir cilvēka evolūcijā meklējami iemesli: mums vislabāk garšo tas, kas mums visvairāk nepieciešams, proti, salds, kas ātri piegādā enerģiju; gaļa un zivis kā olbaltumvielu avots un sāļi ēdieni ar svarīgiem minerālvielām. Rūgti ēdieni, savukārt, norāda, ka tie var būt indīgi un tiek uztverti kā brīdinājums. Turklāt pēdējās desmitgadēs mūsu garšas sajūtas arvien vairāk ir veidojusi pārtikas rūpniecība. Arvien mazāk cilvēkiem joprojām ir labi attīstīti rūgtuma receptori uz mēles, tāpēc no rūgta ēdiena izvairās.

Kas ir rūgtvielas?

Termins “rūgtvielas” aptver visas rūgti garšojošās vielas, kuras galvenokārt pieder pie sekundārajām augu vielām. “Rūgtums” nav objektīvi izmērāma īpašība, vai un cik rūgta ir viela, tiek noteikts ar garšas pārbaudi un klasificēts ar tā saukto “rūgtuma vērtību”. Rūgtuma vērtība tiek aprēķināta no viena grama vielas un pievienotā ūdens daudzuma, kurā šķīdums joprojām garšo rūgts. Ja rūgtuma vērtība ir 10 000, tas nozīmē, ka viens grams vielas ar 10 000 mililitriem ūdens joprojām garšo rūgti. Līderis rūgtuma vērtībā ir rūgtkoks (rūgtuma vērtība 40 000-50 000), kam seko genciāna sakne un vērmeles (rūgtuma vērtība 10 000-25 000).

Kur atrodas rūgtvielas?

Tās sākotnēji ir daudzos garšaugos, dārzeņos, augļos un dzērienos. Lai gan nepatika pret rūgtu garšu ir ietekmējusi arī lauksaimniecību un rūgtvielas no lielākās daļas dārzeņu un augļu ir izņemtas, lai iegūtu saldāku un maigāku garšu, daudzos pārtikas produktos joprojām ir būtiski rūgtvielu daudzumi:

  • Dārzeņi: fenhelis, kāposti, sparģeļi, lapu bietes jeb mangolds un brokoļi
  • Salāti: cigoriņi, endīvijas salāti, redīsi un rukola
  • Augļi: greipfrūts un citrons
  • Garšaugi: salvija, pienenes, genciāna, timiāns, maurloki un oregano
  • Dzērieni: kafija, melnā un zaļā tēja, kviešu alus, aperitīva dzērieni, piemēram, Aperol un Campari
  • Rūgtā šokolāde
  • Sinepes

Kā darbojas rūgtvielas?

Rūgtvielu ietekme ir daudzveidīga, un tās iedarbība ir atkarīga no konkrētās rūgtvielas. Rūgtvielas labvēlīgi ietekmē gremošanas procesu, stimulējot siekalu, kuņģa sulas, žults un aizkuņģa dziedzera sekrēcijas ražošanu, kā arī uzlabojot kuņģa-zarnu trakta asinsriti un kustīgumu. Tādējādi tās uzlabo gremošanu, mazina dedzināšanas sajūtu, vēdera uzpūšanos un nepatīkamu pilnības sajūtu. Turklāt rūgtvielas tiek izmantotas noguruma, izsīkuma un stresa mazināšanai. Ir liecības par rūgtvielu antidepresīvo iedarbību. Turklāt dažādas rūgtvielas pozitīvi ietekmē ādas veselību, stimulējot ādas lipīdu ražošanu un stiprinot ādas aizsargbarjeru.

Nahrin Artišoka ekstrakta dzēriens.

Dabīgs augstas kvalitātes produkts gremošanas uzlabošanai, aknu veselībai, normālai aknu darbībai un toksīnu izvadīšanai, bez alkohola.

Mūsdienu straujais dzīves temps, neveselīgs uzturs, mazkustīgums, aptaukošanās, augsts holesterīna līmenis un pārmērīga alkohola lietošana, tas viss ietekmē mūsu gremošanas procesus, aknu veselību un mūsu labsajūtu.

Artišoks palīdz dabīgā veidā atjaunot aknu darbību, uzlabo gremošanu, izvada toksīnus no aknām un žultsvadiem, detokss. Artišoks satur rūgtvielas kas uzlabo gremošanas procesu, stimulējot siekalu, kuņģa sulas, žults un aizkuņģa dziedzera sekrēcijas ražošanu.

Artišoka ekstrakta dzēriens garšo pēc piparmētras un augu ekstraktiem un satur vieglu rūgtuma noti. Artišoka ekstrakta dzēriens ar rūgtvielām balstās uz rūpīgi izstrādātu recepti un tiek pagatavots, izmantojot saudzīgu procesu. Lai produkts pilnībā atklātos savā iedarbībā, mēs izmantojam izsmalcinātu un sabalansētu augu ekstraktu kombināciju. Garšīgs, dabīgs un efektīvs produkts aknu veselībai un gremošanas uzlabošanai un toksīnu izvadīšanai.

Nesatur laktozi, glutēnu. Nesatur alkoholu. Vegāns.

Augu ekstrakti Artišoka ekstrakta dzērienā sastāvā:

  • Artišoka ekstrakts
  • Fenheļa ekstrakts
  • Piparmētras ekstrakts
  • Kondurango ekstrakts
  • Genciāna ekstrakts

Visiem šiem augu esktraktiem ir kopīgs: labvēlīga ietekme uz visu cilvēka gremošanas traktu, kā arī uz normālu žultspūšļa funkciju.

Glabāšana. Derīguma termiņš. Lietošana.

Tā kā mēs izmantojam ļoti maz konservantu, Artišoka ekstrakta dzērien pēc atvēršanas ir jāuzglabā ledusskapī. Neatvērts produkts var tikt uzglabāts apmēram 15 mēnešus. To var baudīt gan tīru, gan atšķaidītu ar ūdeni, minerālūdeni vai apelsīnu sulu.

Lietošana: 2-3 reizes pa 25 ml pēc ēdienreizēm labākai gremošanai vai kā aperitīvs pirms ēšanas. Vai arī vieglākai sajūtai vēderā lieto starp ēdienreizēm.

Nahrin Artišoka komplekss kapsulas.

Artišoka komplekss kapsulās ir labs papildinājums ar rūgtvielām. Inovatīvs komplekss ar artišoka ekstraktu un maltām artišoka lapām, rūgtvielām no genciānas un fenheļa, kā arī papildināts ar B1, B2, B6 vitamīniem. Nesatur laktozi, glutēnu. Vegāns.

Artišoka kompleksa kapsulu aktīvās sastāvdaļas:

Artišoku ekstrakts un maltas artišoka lapas, kas satur augu vielu cinarīnu. Cinarīns ir pazīstams ar savām pozitīvo ietekmi uz aknu veselību un gremošanas funkciju uzlabošanu.

Rūgtvielas no genciānas un fenheļa, kas palīdz organismam optimāli sagremot uzņemto pārtiku.

B1, B2, B6 vitamīni. Vitamīns B1 (Tiamīns) – palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu, veicina normālu, sirds darbību. Vitamīns B2 (Riboflavīns) – veicina normālu nervu sistēmas darbību, šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, palīdz uzturēt gļotādas veselību, uzturēt ādas veselību, nodrošināt normālu dzelzs vielmaiņu, samazināt nogurumu un nespēku. Vitamīns B6 – veicina normālu olbaltumvielu un glikogēna vielmaiņu un normālu homocisteīna vielmaiņu, veicina normālu nervu sistēmas darbību.

Lietošana: 2 kapsulas dienā, uzdzerot nelielu ūdens daudzumu.

Nahrin ARTIŠOKA-INGVERA tabletes.

Košļājamās tabletes ar Artišoku, Piparmētru, Ingveru, Holīnu un saldinātāju.

Artišoks tradicionāli tiek izmantots, lai atbalstītu gremošanu. Holīns palīdz uzturēt normālu aknu darbību.

Palīdz dabīgā veidā atbalstīt aknu darbību, atbalsta gremošanu, izvada toksīnus no aknām un žultsvadiem, atvieglo nelabuma sajūtu un mazina sliktu dūšu.

Sastāvdaļas: vīnogu cukurs, akācijas šķiedra, maltodekstrīns, augu ekstrakti: artišoks (Cynara scolymus) lapas, piparmētra (Mentha piperita) lapas, ingvers (Zingiber officinale) sakne, holīna bitartrāts, pretsalipes viela magnija stearāts, emulgators sojas lecitīns, ingvera pulveris (Zingiber officinale, sakne, dabīgs aromatizētājs, saldinātājs sukraloze. Nesatur laktozi, glutēnu. Vegāns.

Lietošana: 2 tabletes dienā (nosūkāt vai sakošļāt), pēc nepieciešamības.

Nahrin Artišoka produktu salīdzinājums.

Artišoka ekstrakta dzēriensArtišoka komplekss kapsulasArtišoka-ingvera tabletes
Sastāvdaļas: ūdens, fruktoze, artišoka lapu ekstrakts,  rūgto augu esence (genciānas saknes ekstrakts, kondurango mizas ekstrakts), fenheļa augļu ekstrakts, piparmētras lapu ekstrakts, konservants (kālija sorbāts). Nesatur laktozi, glutēnu. Vegāns.Sastāvdaļas: kapsulas apvalks: hidroksipropilmetilceluloze, artišoka (Cynara scolymus L.) (DE) lapu pulveris, maltodekstrīns, artišoka (Cynara scolymus L.) (FR) lapu ekstrakts, kukurūzas ciete, fenheļa (Foeniculum vulgare) augļu ekstrakts, drudzenes (Gentiana lutea L.) sakņu ekstrakts, vitamīns B6 (piridoksīna hidrohlorīds), vitamīns B2 (riboflavīns-5-nātrija fosfāts), vitamīns B1 (tiamīna hidrohlorīds). Nesatur laktozi, glutēnu. Vegāns.Sastāvdaļas: Vīnogu cukurs, akācijas šķiedra, maltodekstrīns, augu ekstrakti (artisjoks (Cynara scolymus, lapas), piparmētra (Mentha piperita, lapas), ingvers (Zingiber officinale, sakne)), holīna bitartrāts, atdalīšanas līdzeklis magnija stearāts, emulgators sojas lecitīns, ingvera pulveris (Zingiber officinale, sakne), dabīgais aromatizētājs, saldinātājs sukraloze. Nesatur laktozi, glutēnu. Vegāns.
Īpašības: Aperatīvs / Gremošanas uzlabošanai Piemērots lietošanai mājāsĪpašības: bagātināts ar B vitamīniem, bez cukura. Piemērots lietošanai ceļā, mājāsĪpašības: bagātināts ar holīnu, zems cukura saturs. Piemērots lietošanai ceļā, mājās
Iedarbība: Kuņģis un aknas. Atbalsta gremošanu, palīdz uzturēt normālu aknu darbību, izvada toksīnus no aknām un žultsvadiem.Iedarbība: Kuņģis. Atbalsta gremošanu un uzlabo zarnu darbību.Iedarbība: Kuņģis un aknas, nelaba dūša, jūras slimība. Atbalsta gremošanu, palīdz uzturēt normālu aknu darbību, izvada toksīnus no aknām un žultsvadiem, atvieglo nelabuma sajūtu un mazina sliktu dūšu