Baklažaan jogurti ja feta dipiga 504x504.jpg
Atgriezties pie Receptes

Baklažāni ar jogurta un fetas siera mērci

Autors:
Nahrin Latvija
Pagatavošanas laiks:
15 min

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas nosaukums
Vērtība

Nelieli baklažāni

2

Kvalitatīvās olīveļļas

4 ēd.k.

Nedaudz svaigi maltu melno piparu

Svaigi spiestā citronu sula (no 1 neliela citrona)

Fetas siera

150g

Jogurta (vēlams tīrais turku jogurts bez aromāta)

180g

Vālriekstu eļļas

1 ēd.k.

Nedaudz svaiga koriandra

Nedaudz svaigu pētersiļu

Gatavošanas soļi:

Pagatavošana

  1. Lõika baklažaan 3 x 3cm kuubikuteks. Aseta sõelale, soola julgelt Nahrini Mägisoolaga ja lase 15 minutit seista. Loputa põgustalt baklažaan külma veega ja kuivata köögipaberiga. Sega baklažaan kausis koos oliiviõliga ja musta pipraga. Seejärel aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud panniplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180kraadi juures keskmisel kõrgusel umbes 35minutit. Samal ajal riivi peenelt sidrunikoor ja pigista sidrunimahl. Lisa sidruni koor ja mahl, feta juust, jogurt ja pähkliõli kõrgesse topsi ja blenderda saumikseriga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Smalki sakapāt koriandru, pētersīļus un pievienot jogurta mērcei. Baklažāni jāpasniedz bļodā vai nelielā šķīvi bagātīgi pārlejot tos ar jogurta siera mērci.
  3. Paredzēts 4 porcijām. Divām porcijām produktu daudzums jāsamazina uz pusi.

Citas receptes