Locītavu un kauli veselība

Cilvēka dzīves kvalitāte lielā mērā ir atkarīga no viņa locītavu stāvokļa. Vieglas un nesāpīgas kustības noteikti ir laimīgās dzīvēs sastāvdaļa. To noteikti labāk saprot tie, kuri jau cieš no kādām problēmām. Locītavas struktūra un uzbūve ir nevainojama, daba ir padomājusi par visu. Kas tad slikts ir atgadījies pusmūža un vēl pat jaunākiem cilvēkiem, kuri sūdzas par sāpēm ceļos, gūžas vai mugurā ?

Locītava ir pārtraukts kaulu savienojums, kurā starp kaulu virsmām ir spraugveida dobums. Locītavas virsmas atrodas galvenokārt kaulu galos, retāk sānos. Parasti viena virsma ir ieliekta un veido bedrīti, bet otra – izliekta un veido galviņu, kas iegulst bedrītē. Locītavas virsmas forma, kas var būt cilindriska, elipsveidīga, seglveidīga, lodveidīga un plakana, nosaka kustību virzienu locītavā. Locītavas virsmas klāj skrimslis, kas kustību laikā darbojas par amortizatoru. Gar locītavas virsmu malām stiepjas locītavas somiņa, kas, savienojot kaulu galus, veido locītavas dobumu. Tas ir hermētiski noslēgts, tāpēc atmosfēras spiediens locītavu vēl nostiprina no ārpuses. Somiņai ir 2 slāņi: ārējais, kas savieno kaulus, un iekšējais, kas izstrādā locītavas šķidrumu – sinoviju (sinoviālais šķidrums). Tas mazina berzi starp locītavas skrimšļiem un atvieglina to slīdēšanu vienam gar otru.

Sinoviālais šķidrums ir nedaudz dzeltenīgs, caurspīdīgs un gļotains šķidrums, kas, tāpat kā smēviela, mitrina, jeb ieeļļo locītavu virsmas.

Atšķirībā no citiem audiem locītavu skrimšļi ir bez asinsvadiem un tie iegūst visas nepieciešamās vielas tikai no sinoviālā šķidruma. Locītavu nodilums, pirmkārt, ir skrimšļa nepietiekamā uztura sekas. Locītavu skrimslim jābūt elastīgam, un, mainoties slodzēm, tam jāspēj nedaudz mainīt savu formu. Dažādās locītavās, kā arī vienas un tās pašas locītavas dažādās daļās skrimšļa slānis var būt dažādā biezumā. Lielāka spiediena dēļ apakšējo ekstremitāšu locītavi skrimšlu slānis ir biezāks. Samazinoties fiziskājām aktivitātēm, cilvēka locītavu skrimšļi kļūst plānāki. To izturība un elastība samazinās arī mūsdienu nekvalitatīvas pārtikas ietekmes rezultātā. Protams, skrimšlu īpašibas pasliktinās arī ar cilvēka vecumu.

Mazkustīgs dzīvesveids, sēdošs darbs, liekais svars, kaitīgie ieradumi, biežās traumas, nepilnvērtīgs uzturs un ir galvenie faktori kas pasliktina locītavu kopējo stāvokli. Savukārt, atbilstoši savam vecumam, kustīgs, aktīvs un veselīgs dzīvesveids, pilnvērtīgs uzturs tas ir tas, kas tiešā veidā pozitīvi ietekmē locītavu veselību.

Osarten kapsulas locītavām ar silīciju un glikozamīnu

NAHRINI toodetest on liigeste kõige parem sõber OsArTen
OS
 – luu(ld)
ART – articulatio liiges(ld)
TEN – tendo kõõlus,side (ld)

Visspēcīgākais, izturīgākais un arī viselastīgākais augs pasulē ir bambuss. Pelni, kas iegūti, sadedzinot auga stublājus, lielā daudzumā satur silīciju. Kalcijs piešķir audiem cietību, bet silīcijs padara tos elastīgus. Diemžēl, silīcijs gandrīz nav atrodams mūsdienu rūpnieciski iegūtajos pārtikas produktos! Visvairāk silīcijskābes ir bambusa mizas iekšējā daļā. Ķīnā, no bambusa iegūtos preparātus plaši izmanto pie problēmām ar locītavām, asinsvadiem un zarnām. Silīcijs ir elements, kas nodrošina elastīgumu visiem attiecīgajiem orgāniem: cīpslas, saites, skrimšļus, asinsvadi.

OsArTen satur Zaļās mīdijas ekstraktu, kas ir ļoti efektīvs reimatoīdā artrīta un osteoartrīta problēmu mazināšanai. Sastāvā ir arī glikozamīns, kas nodrošina locītavas šķidruma viskozitāti un padara noturīgāku pret slodzēm.

OsArTen kā uztura bagātinātājs ieteicams ikvienam cilvēkam pēc 40 gadiem. Visiem, neskatoties uz vecumu kam ir problēmas ar locītavām. Iteicams visiem, kuriem diagnosticēts artrīts un osteoartrīts. Īpaši OsArTen ir noderīgs sportistiem (kā profesināļiem tā arī amatieriem kuru locītavas pakļautas pārmērīgām slodzēm) lai stiprinātu elastīgumu un mazinātu locītavu audu traumu riskus.

Vaata OsArTen kapsleid e-poest siit.