CAVACURMIN® – disperģējamais kurkumīns ar Superior biopieejamību – augsta uzsūkšanās spēja cilvēka organismā

Kurkumīns un tā atvasinājumi, demetoksi-kurkumīns un bis-demetoksikurkumīns, ko parasti sauc par kurkuminoīdiem, ir galvenās aktīvās sastāvdaļas no kurkuma sakneņiem. Kurkuma (botāniskais nosaukums: “Curcuma longa”) ajūrvēdiskajā medicīnā jau tūkstošiem gadu tiek izmantots kā augu ārstniecības līdzeklis uzturā. Mūsdienu zinātne ir pierādījusi kā drošu pamatu šādam kurkumas pielietojumam un klīniskie pētījumi padara kurkumīnu par vienu līdz šim no vislabāk izpētītiem dabiskiem savienojumiem.

Kurkumīns tiek plaši pielietots farmokolģijā jo spēj regulēt dažādus šūnu procesus un darbojas kā brīvo radikāļu iznīcinātājs.  Nodrošināt organismam pietiekošu kurkumīna daudzumu ir grūti, jo tas nešķīst ūdenī un tādējādi slikti uzsūcas. Slikta absorbcija gremošanas traktā un ātra vielmaiņa ir divi galvenie sistēmiskas pieejamības trūkuma iemesli. Šie apstākļi ierobežo kurkumīna spēju sasniegt mērķus un veikt savu labvēlīgo iedarbību.

Lai gan kurkumīns tiek plaši izmantots daudzos uztura bagātinātājos tas neidarbojās efektīvi. Vairākums tirgū piedāvāto uztura bagātinātāju (arī ar ļoti augstu kurkuminoīdu daudzumu sastāvā) nevar efektīvi nodrošināt pietiekamu biopieejamību.

Kurkuma ekstrakta molekulas ir hidrofobas un tāpēc cilvēka organismā aglomerējas. Rezultātā zarnās uzsūcas tikai dažas molekulas.

Risinājums: CAVACURMIN® Kompleksā ar dabiski sastopamo veģetāro oligosaharīdu CAVAMAX® W8 gamma-ciklodekstrīnu, kam ir GRAS apstiprinājums un kas ir atzīta par jaunu pārtikas sastāvdaļu, Nahrin AG kurkuminoīdu kapsulās tiek piedāvāts lielisks risinājums hidrofobiska stāvokļa veicinošu sastāvdaļu, piemēram, kurkumīna, biopieejamības palielināšanai. Šī oligosaharīta īpašā iezīme ir tā virtuļveida, trīsdimensiju struktūra: tas izveido iekšēju hidrofobisku dobumu, kas savukārt spēj uzņemt tādu lipofilu molekulu kā kurkumīns. Hidrofīliskā āriene, no otras puses, nodrošina saderību ūdens sistēmās.

Ūdens klātbūtne CAVAMAX® W8 gamma-ciklodekstrīnu noved pie molekulārām dispersijām, ievērojami uzlabojot hidrofobā kurkumīna biopieejamību.

Izveidojot molekulāro dispersiju, kurkumīnu iekapsulējot gamma-ciklodekstrīnā, daudz lielāks kurkumīna molekulu
skaits tiek transportēts uz epitēlija šūnu membrānām.

Preparāti ar CAVAMAX® W8 gammaciklodekstrīniem ir balstīti uz vienkāršām Van der Vālsa saitēm un nemaina sastāvdaļu uzturvērtību vai to funkcionalitāti. Pateicoties CAVACURMIN®, Nahrin AG kurkuminoīdu kapsulās satur kurkumīna pulveri ar augstu biopieejamību (ar augstu uzsūkšanās spēju cilvēka organismā).

Uzlabota biopieejamība – kā tas notiek? Šķiet, ka paaugstinātā biopieejamība korelē ar palielinātu kurkumīna molekulu virsmu. Tīrs kurkumas ekstrakts aglomerējas cilvēka organismā. Absorbējās tikai dažas kurkumīna molekulas no aglomerātu mazās virsmas, bet lielākā daļa izvadās no organisma neabsorbējoties. Molekulāras dispersijas radīšana, kurkumīnu iekapsulējot  CAVAMAX® W8 gammaciklodekstrīnā, ļauj uzņemt daudz lielāku šo molekulu daudzumu transportējot tās lidz zarnu augšdaļāi kur arī cilvēka organisms uzņem kurkumīna molekulas. Pateicoties CAVACURMIN® risinājumam mūsu organisms absorbē aptuveni 40 reizes vairāk kurkumīna molekulas!

Cilvēka klīnisko pētījumu rezultāti European Journal of Nutrition 2017.gada februārī publicēja recenzētu pētījumu par CAVACURMIN® īapši augsto biopieejamību. Dokumentu pilnā apmērā var lejupielādēt vietnē www.wacker.com/cavacurmin

CAVACURMIN® – Augstas uzsūkšanās spējas cilvēka organismā zinātniskie pierādījumi.

Nahrin AG kurkuminoīdu kapsulās izmantotajam CAVACURMIN® ir paaugstināta biopieejamība, pateicoties savienojumam, kura pamatā ir ciklodekstrīns. Dažādi veiktie zinātniskie pētījumi ir uzrādījuši augstu biopieejamības pakāpi, salīdzinot CAVACURMIN® ar tīru kurkumas ekstraktu, kā arī ar citiem komerciāliem kurkumīna produktiem (A: ar kurkuma eļļu, B: fosfolipīdu kompleksu, C: ar piperīnu).

Biopiejamībā pēc In vivo metodes. Grauzēju modelī (2009)

Uzstādījumi: Kurkuminoīdu kopējā koncentrācija Sprague Dawley žurku asins plazmā (0–4 stundas) tika reģistrēta pēc vienas perorālas barošanas (500 mg / kg ķermeņa masas) ar trīm kurkumīna preparātiem: tīra kurkuma ekstrakta, komerciālā produkta (C produkts) un CAVACURMIN®. Plazmā ar HPLC analizēja brīvos kurkumīnu un kurkumīna metabolītus (kurkumīna sulfātus un kurkumīna glikuronīdus) (0-4 stundas).

Rezultāti: Dzīvniekiem, kas saņēma CAVACURMIN®, asins plazmā bija 8 līdz 20 reizes lielāks kurkuminoīdu daudzums (izteikts kā brīvā kurkumīna un tā metabolītu summa) nekā dzīvniekiem, kuri saņēma komerciālu produktu vai tīru kurkumīna pulveri.

Secinājums: Šī milzīgā HPLC mērīto kurkumīna metabolītu atšķirība norāda, ka maksimālais kurkumīna daudzums tika piegādāts žurku asinsritē, ko var izskaidrot tikai ar augstas biopieejamības CAVACURMIN® klātbūtni.

Biopiejamībā pēc In vivo metodes. Cilvēka Caco-2 modelis (2011)

Uzstādījumi: Šajā pētījumā tika pētīts piecu kurkumīna preparātu (tīra kurkumas ekstrakta, CAVACURMIN® un trīs vadošo komerciālo kurkumīna produktu A, B, C) šķīdības profils imitētajā zarnu šķidrumā (SIF, 0,5% SDS), kam sekoja Caco-2 šūnu uzņemšana (cilvēka zarnu šūnu modelis).

Rezultāti: CAVACURMIN® izšķīdis līdz pat piecām reizēm efektīvāk nekā vadošie komerciālie kurkumīnu saturoši uztura bagātinātāji un tīrs kurkumīna pulveris. Turpmākais uzsūkšnās pētījums ar cilvēka Caco-2 šūnām arī parāda CAVACURMIN® izcilo sniegumu. Uzsūkšanās pakāpe bija līdz pat 10 reizēm lielāka nekā citiem vadošajiem komerciālajiem kurkumīnu saturošiem uztura bagātinātājiem vai kurkumīna pulverim.

Secinājums: Šie rezultāti nepārprotami uzsver kurkumīna biopieejamības ievērojamo pieaugumu preparātā uz ciklodekstrīna bāzes.

Biopiejamība cilvēka organismā. Klīniskie pētījumi (2013)

Uzstādījumi: CAVACURMIN® relatīvā absorbcija tika salīdzināta ar standarta 95% kurkuma ekstraktu un diviem vadošajiem komerciālajiem produktiem (A un B), kuri apgalvoja, ka klīniskajā vidē tiem ir uzlabota biopieejamība. Šajā dubultmaskētajā, savstarpējā pētījumā 12 cilvēkiem (tukšā dūšā pa nakti) kapsulās tika ievadīti ~ 376 mg kurkuminoīdu (5 reizes vairāk tīra kurkuma ekstrakta, lai nodrošinātu izmērāmu devu, kas tika ņemta vērā, aprēķinot rezultātus) ar vienas-nedēļas izvadīšanas periodu starp četriem preparātiem. Pēc produkta uzņemšanas 12 reizes stundā tika ņemtas un analizētas asinis (smalki plazmas paraugi). Tika noteikta kurkumīna un tā atvasinājumu koncentrācija asinīs un relatīvā absorbcija.

Rezultāti: CAVACURMIN® tika absorbēts apmēram 40 reizes efektīvāk nekā vadošie komerciālie kurkumīnu saturošiem uztura bagātinātāji vai tīrs kurkumīna pulveris. CAVACURMIN® ļoti izcilo sniegumu fakts, pirādīja ka kurkumīna uzsūkšanās bija vismaz 4,6 reizes lielāka nekā nākamais šajā klīniskajā pētījumā labākais komerciālais kurkumīna sastāvs.

Secinājums: Šie rezultāti nepārprotami apstiprina ievērojamu kurkumīna biopieejamības pieaugumu preparātā uz ciklodekstrīna bāzes. Turklāt šie dati liecina, ka CAVACURMIN® var sniegt spēcīga antioksidanta kurkumīna priekšrocības daudz lielākā mērā nekā citi komerciālie produkti.

CAVACURMIN® sportam un veselīgam dzīvesveidam.

Apzinoties fitnesa un vispārējo fizisko aktivitāšu nozīmi veselības stāvoklim un labsajūtai mēs aizvien vairāk pievēršamies uzturam, kas ļauj padarīt treniņus efektīvākuks un iekļautos mūsu aizņemtajā dzīves ritmā. Daudzi mūsdienu pētījumiem arvien vairāk pievērš uzmanību cik svarīgi sportiskā uzturā iekļaut tādus antioksidantus un augu polifenolus, kā kurkumīns.

Kurkumīna pozitīvā iedarbība.

Pētījumi liecina, ka kurkumīna iekšķīga uzņemšana var samazināt veikto vingrinājumu izraisīto muskuļu bojājumu apjomu. Turklāt kurkumīns kā spēcīgs un dabīgs antioksidants pēc fiziskās slodzes var mazināt iekaisuma un sāpes muskuļos, pāātrināt muskuļu reģenerāciju. Interesants fakts, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja iesaka profesionāliem sportistiem lietot kurkumīnu lai paātrinātu atkopšanos pēc pārmērīgām fiziskām slodzēm!

Tradicionālie sportiskā uztura produkti parasti vērsti uz sasniegumu vai organisma atjanošanos. Taču CAVACURMIN® vienlaikus risina abus uzdevumus.

Nahrin AG kurkuminoīdu kapsulās ar CAVACURMIN® īpašības:

  • 40 reizes palielināta biopiejamībā, viegli disperģējams ūdenī
  • Min kurkuminoīdu saturs 15%
  • Satur tikai dabīgu kurkumas ekstraktu
  • (bez sintētiskā kurkumīna)
  • Nesatur alerģēnus
  • Piemērots vegāniem

Kapsulās izmantotais CAVACURMIN® maksimāli palielinātu pozitīvo kurkuma iedarbību uz cilvēka organismu. Pateicoties papildus pievienotiem ingvera, zaļās tējas, piparmētru ekstraktiem un E vitamīnam Nahrin kurkuma komplekss ir augstvērtīgs, daudzfunkcionāls uztura bagātinātājs kas efektīvi stiprinātu imūnsistēmu, mazinā iekaisumu un locītavu sāpes.

Lasiet vairāk par Nahrin kurkuma kompleksu un tā īpašībām šeit: