CAVACURMIN® – disperģējamais kurkumīns ar Superior biopieejamību – augsta uzsūkšanās spēja cilvēka organismā

Kurkumīns un tā atvasinājumi, demetoksi-kurkumīns un bis-demetoksikurkumīns, ko parasti sauc par kurkuminoīdiem, ir galvenās aktīvās sastāvdaļas no kurkuma sakneņiem. Kurkuma (botāniskais nosaukums: “Curcuma longa”) ajūrvēdiskajā medicīnā jau tūkstošiem gadu tiek izmantots kā augu ārstniecības līdzeklis uzturā. Mūsdienu zinātne ir pierādījusi kā drošu pamats šādam kurkumas pielietojumam un klīniskie pētījumi padara kurkumīnu par vienu līdz šim no vislabāk izpētītiem dabiskiem savienojumiem. Nodrošināt organismam pietiekošu kurkumīna daudzumu ir grūti, jo tas nešķīst ūdenī un tādējādi slikti uzsūcas. CAVACURMIN® novērš šīs problēmas.

Saistība ar plašo kurkumīna pielietojumu farmakoloģijā, ir tā spēja regulēt dažādus šūnu procesus un darbojas kā brīvo radikāļu iznīcinātājs. Kaut arī no uztura iegūto polifenolu biopieejamība ļoti atšķiras, kurkumīns ir zināms aR ļoti sliktu uzņemšanas efektivitāti. Tādējādi grūti izskaidrojamās kurkumīna fizioloģiskajās aktivitātēs ir pierādījies skaidrs ieguvums. Slikta absorbcija gremošanas traktā un ātra vielmaiņa ir divi galvenie sistēmiskas pieejamības trūkuma iemesli. Šie apstākļi ierobežo kurkumīna spēju sasniegt mērķus un veikt savu labvēlīgo iedarbību.

Lai gan tā ir noderīga stratēģija, kā izmantot kurkumīnu uztura bagātinātājos, lai nodrošinātu lielāku kurkuminoīdu daudzumu, daudzi produkti, kas ir pieejami tirgū nevar nodrošināt pietiekamu biopieejamību.

Kurkuma ekstrakta molekulas ir hidrofobas un tāpēc cilvēka organismā aglomerējas. Rezultātā zarnās uzsūcas tikai dažas molekulas.

Risinājums: CAVACURMIN® Kompleksā ar dabiski sastopamo veģetāro oligosaharīdu CAVAMAX® W8 gamma-ciklodekstrīnu, kam ir GRAS apstiprinājums un kas ir atzīta par jaunu pārtikas sastāvdaļu, WACKER piedāvā lielisku risinājumu hidrofobisku veselību veicinošu sastāvdaļu, piemēram, kurkumīna, biopieejamības palielināšanai. Šī oligosaharīda īpašā iezīme ir tā virtuļveida, trīsdimensiju struktūra: tas izveido iekšēju hidrofobisku dobumu, kas kā “viesi” spēj uzņemt tādu lipofilu molekulu kā kurkumīns. Hidrofīliskā āriene, no otras puses, nodrošina saderību ūdens sistēmās.

Ūdens klātbūtne CAVAMAX® W8 gamma-ciklodekstrīnam noved pie molekulārām dispersijām, ievērojami uzlabojot hidrofobā kurkumīna biopieejamību.

Izveidojot molekulāro dispersiju, kurkumīnu iekapsulējot gamma-ciklodekstrīnā, daudz lielāks kurkumīna molekulu
skaits tiek transportēts uz epitēlija šūnu membrānu.

Preparāti ar CAVAMAX® W8 gammaciklodekstrīniem ir balstīti uz vienkāršām van der Vālsa saitēm un nemaina sastāvdaļu uzturvērtību vai funkcionalitāti. Pateicoties CAVACURMIN®, WACKER tagad piedāvā kurkumīna pulveri ar augstu biopieejamību (ar augstu uzsūkšanās spējucilvēka organismā).

Uzlabota biopieejamība – kā? Šķiet, ka paaugstinātā biopieejamība korelē ar palielinātu kurkumīna molekulu virsmu. Tīrs kurkumas ekstrakts aglomerējas cilvēka organismā. Absorbēs tikai dažas kurkumīna molekulas no aglomerātu mazās virsmas, bet lielākā daļa izdalās bez absorbcijas. Molekulāras dispersijas radīšana, kurkumīnu iekapsulējot ar CAVAMAX® W8 gammaciklodekstrīnu, ļauj daudz lielāku daudzumu šo molekulu transportēt zarnu augšdaļā, jo tikai tur tiek absorbētas organismā kurkumīna molekulas. Tāpēc mūsu cilvēka biopieejamības pētījumā tika konstatēts, ka CAVACURMIN® absorbcija ir aptuveni 40 reizes lielāka (lūdzu, skatiet papildu informācijas lapu).

Dažādām lietojumprogrammām CAVACURMIN® ir kā sauss, brīvi plūstošs pulveris. Tādējādi tas ir īpaši labi piemērots lietošanai sausos vai pulverveida diētiskajos CREATING TOMORROW’S SOLUTIONS uztura bagātinātāju produktos, piemēram, tabletēs, kapsulās un uztura batoniņos. Tā kā tas viegli šķīst ūdens sistēmās, tas ir piemērots lietošanai arī dzērienos. CAVACURMIN® ražo, izmantojot dabā sastopamu oligosaharīdu (nav ķīmiski ražots) kā hidrofilu nesēju: CAVAMAX® W8 gamma-ciklodekstrīnu.

Cilvēka klīnisko pētījumu rezultāti European Journal of Nutrition 2017.gada februārī publicēja recenzētu pētījumu par CAVACURMIN® īapši augsto biopieejamību. Dokumentu pilnā apmērā lejupielādējiet vietnē www.wacker.com/cavacurmin

CAVACURMIN® – zinātniskie pierādījumi. Augstas uzsūkšanās spējas cilvēka organismā.

Organisma nodrošināšana ar pietiekošu kurkumīna daudzumu var būt sarežģīta, jo tam ir nepietiekama biopieejamība. CAVACURMIN® novērš šīs problēmas. Lai gan no uztura iegūto polifenolu biopieejamība ir ļoti atšķirīga, ir zināms, ka kurkumīnam ir ļoti slikta uzsūkšanā efektivitāte. Slikta absorbcija gremošanas traktā un ātra vielmaiņa ierobežo kurkumīna spēju sasniegt mērķus, kas atrodas tālu no zarnām, un veikt savu labvēlīgo iedarbību. Lielāka kurkuminoīdu daudzuma nodrošināšana, uzņemot papildu kurkumīnu ar uztura bagātinātātājiem, var šķist noderīga, taču joprojām ir jautājums par pietiekamu biopieejamību. 

Risinājums: CAVACURMIN® 

Nahrin AG kurkuminoīdu kapsulās izmantotajam CAVACURMIN® ir paaugstināta biopieejamība, pateicoties savienojumam, kura pamatā ir ciklodekstrīns. Dažādi WACKER (CAVACURMIN ražotājs) veiktie zinātniskie pētījumi ir parādījuši augstu biopieejamību, salīdzinot CAVACURMIN® ar tīru kurkumas ekstraktu, kā arī ar dažādiem komerciāliem kurkumīna produktiem (A: ar kurkuma eļļu, B: fosfolipīdu kompleksu, C: ar piperīnu).

Pēc In vivo metodes biopieejamība grauzēju modelī (2009)

Uzbūve: Kurkuminoīdu kopējā koncentrācija Sprague Dawley žurku asins plazmā (0–4 stundas) tika reģistrēta pēc vienas perorālas barošanas (500 mg / kg ķermeņa masas) trīs kurkumīna preparātu: tīra kurkuma ekstrakta, komerciālā produkta (C produkts) un CAVACURMIN®. Plazmā ar HPLC analizēja brīvos kurkumīnu un kurkumīna metabolītus (kurkumīna sulfātus un kurkumīna glikuronīdus) (0-4 stundas).

Rezultāti: Dzīvniekiem, kas saņēma CAVACURMIN®, asins plazmā bija 8 līdz 20 reizes lielāks kurkuminoīdu daudzums (izteikts kā brīvā kurkumīna un tā metabolītu summa) nekā dzīvniekiem, kuri saņēma komerciālu produktu vai tīru kurkumīna pulveri.

Secinājums: Šī milzīgā HPLC mērīto kurkumīna metabolītu atšķirība norāda, ka maksimālais kurkumīna daudzums tika piegādāts žurku asinsritē, ko var izskaidrot tikai ar ļoti biopieejamu CAVACURMIN® klātbūtni (sk. 1. attēlu).

In vitro biopieejamība cilvēka Caco-2 modelī (2011)

Uzstādījumi: Šajā pētījumā tika pētīts piecu kurkumīna preparātu (tīra kurkumas ekstrakta, CAVACURMIN® un trīs vadošo komerciālo kurkumīna produktu A, B, C) šķīdības profils imitētajā zarnu šķidrumā (SIF, 0,5% SDS), kam sekoja Caco-2 šūnu uzņemšana (cilvēka zarnu šūnu modelis).

Rezultāti: CAVACURMIN® izšķīdis līdz pat piecām reizēm efektīvāk nekā vadošās komerciālās kurkumīna piedevas vai pats kurkumīna pulveris. Turpmākais uzsūkšnās pētījums ar cilvēka Caco-2 šūnām arī parāda CAVACURMIN® izcilo sniegumu. Šeit uzsūkšanās bija līdz pat 10 reizēm lielāka nekā citiem vadošajiem komerciālajiem kurkumīna preparātiem vai pašam kurkumīna pulverim (sk. 2. attēlu).

Secinājums: Šie rezultāti nepārprotami uzsver kurkumīna biopieejamības ievērojamo pieaugumu preparātā uz ciklodekstrīna bāzes.

Cilvēka biopieejamība klīniskajā pētījumā (2013)

Uzstādījumi: CAVACURMIN® relatīvā absorbcija tika salīdzināta ar standarta 95% kurkuma ekstraktu un diviem vadošajiem komerciālajiem produktiem (A un B), kuri apgalvoja, ka klīniskajā vidē tiem ir uzlabota biopieejamība. Šajā dubultmaskētajā, savstarpējā pētījumā 12 cilvēkiem (tukšā dūšā pa nakti) kapsulās tika ievadīti ~ 376 mg kurkuminoīdu (5 reizes vairāk tīra kurkuma ekstrakta, lai nodrošinātu izmērāmu devu, kas tika ņemta vērā, aprēķinot rezultātus) ar vienas-nedēļas izvadīšanas periodu starp četriem preparātiem. Pēc produkta uzņemšanas 12 stundas stundā tika ņemtas asinis un analizētas (smalki plazmas paraugi). Tika noteikta kurkumīna un tā atvasinājumu koncentrācija asinīs un relatīvā absorbcija.

Rezultāti: CAVACURMIN® tika absorbēts apmēram 40 reizes efektīvāk nekā vadošie komerciālie kurkumīna piedevu produkti vai pats kurkumīna pulveris. CAVACURMIN® ļoti izcilo sniegumu parādīja fakts, ka kurkumīna uzsūkšanās bija vismaz 4,6 reizes lielāka nekā nākamais labākais komerciālais kurkumīna sastāvs šajā klīniskajā pētījumā (sk. 3. un 4. attēlu).

Secinājums: Šie rezultāti nepārprotami apstiprina ievērojamu kurkumīna biopieejamības pieaugumu preparātā uz ciklodekstrīna bāzes. Turklāt šie dati liecina, ka CAVACURMIN® var sniegt spēcīga antioksidanta kurkumīna priekšrocības daudz lielākā mērā nekā esošie komerciālie produkti.